Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
ТЕХНОЛОГІЇ

Оновлений Elektron Digitakt II

В мережі обговорюють чутки про другу версію популярного грувбокса (оновлено)

  • Максим Проскурня
  • 24 April 2024
Оновлений Elektron Digitakt II

В мережі з'явились фото та можливі технічні характеристики Digitakt II – популярного серед електронних музикантів грувбокса/семплера від компанії Elektron. Оновлення включає розширення внутрішньої пам'яті до 20гб (в порівнянні з 1гб в Digitakt I) та можливість семплування в стерео. Офіційної інформації від Elektron щодо дати випуску та ціни поки ще не було.

Читати також: Мегасинт Maximus: це треба бачити!

Згідно зі злитими фото, Digitakt залишився в тому ж форм-факторі, що і попередня версія, з невеличкими змінами в кольорі та розташуванні керуючих елементів. Але багато чого змінилось всередині. Окрім значного апгрейда пам'яті та можливості семплувати стерео-сигнал, оновлення зазнав також секвенсор, який матиме 16 доріжок для аудіо чи MIDI (перший Digitakt має 8 аудіо та 8 MIDI треків) з максимальною довжиною у 128 кроків.

Секцію ефектів теж розширили: до вже наявних delay, reverb, sample rate reduction, bit crusher та overdrive додали chorus. Також з'явився третій генератор низьких частот LFO для кожного трека. Чи матиме Digitakt II можливість створення кастомної форми LFO, як, наприклад, флагман Elektron Octatrack, поки невідомо.

Для роботи з семплами на борту залишаються «машини» (власна термінологія Elektronприм. ред) slice, werp, repitch та one shot, які з'явились в першому Digiakt з оновленням операційної системи до версії 1.50. Але є корисне оновлення в секції фільтрів: основний фільтр, який мав режими low pass, high pass та декілька варіацій eq, розширили режимами comb та 4-pole low pass.

Деякі онлайн-магазини вже приймають замовлення на новий Digitakt II за ціною €945/$999. Але краще дочекатися офіційного релізу від Elektron. Якщо цей «злив» – неофіційний старт промо-капманії, то є всі шанси побачити презентацію Digitakt II вже за декілька тижнів на виставці Superbooth '24, яка пройде з 16 по 18 травня в Берліні.

Читати також: NAMM 2024: що показали на головній music tech конференції світу?

ОНОВЛЕНО: Elektron провели YouTube-трансляцію, де презентували Digitakt II

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…