Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Нова книга досліджує використання польових записів в електронній музиці

«Прислуховуючись до місцевості: пригоди у вимірі філдрекордингу та електронної музики» включає інтерв’ю з Лоуренсом Інглішем, Ерландом Купером, Мет’ю Гербертом та Scanner серед інших

  • ТЕКСТ: РЕДАКЦІЯ | ФОТО: DJ MAG, David Vintiner
  • 22 May 2024
Нова книга досліджує використання польових записів в електронній музиці

Від гомінких вулиць Києва до затишних альпійських лук та буремних крижаних пустель Антарктиди — музика є всюди. Потрібно лише знати або навчитися її чути. Нова книга музичного журналіста Бена Мерфі аналізує різні способи, у які музиканти використовують звуки довкілля у своїх роботах, чи то документування природи, чи то запис звуків галасливого міста. Автор запрошує читача у подорож, аби дізнатися, як польові записи можуть створювати контекст, емоції, атмосферу, гумор і сенс — і дослідити найактуальніші теми нашого часу.

«Прислуховуючись до місцевості: пригоди у вимірі філдрекордингу та електронної музики» побудована навколо інтерв'ю із великим переліком артистів, які розповідають, як вони використовують польові записи у своїй музиці. Серед учасників проєкту: український композитор Олег Шпудейко (Heinali), а також Мет’ю Герберт, Matmos, Scanner, Leafcutter John, KMRU, Ultramarine, Кейт Карр, Ерланд Купер, Proc Fiskal, Клер Герін, Тошія Цунода, Лоуренс Інгліш, Олівер Го, Феліція Аткінсон та багато інших.

На своєму шляху книга відвідує покинуті військові полігони, віддалені пташині колонії, естуарії, міста, узбережжя, старі кар'єри, неолітичні поховання, науково-дослідні центри та доки, подорожує різноманітними місцевостями Великої Британії, а потім вирушає до Кенії, України, Японії та Антарктиди.

Нову книгу Бена Мерфі «Прислуховуючись до місцевості: пригоди у вимірі філдрекордингу та електронної музики» можна замовити на сайті видавництва Velocity Press.

Принагідно нагадуємо, що минулого року ми писали про книгу британського журналіста Джанмарко Дель Ре «Польові записи України», яка зібрала у собі інтерв'ю зі 170 українськими електронними музикантами, волонтерами та кінематографістами. Вона описує перший рік повномасштабного вторгнення та відстежує людські історії через музику. Радо інформуємо вас, що сьогодні, 22 травня, у київському закладі Squat17b (Терещенківська 17б) відбудеться її презентація. Подія стартує о 18:00 та буде відбуватися англійською мовою; вхід вільний.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…