Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Нова гра дозволяє керувати вініл-шопом та бути тейстмейкером

Більше аніж бізнес-симулятор або кураторська забава

  • ТЕКСТ: РЕДАКЦІЯ | ФОТО: Patattie Games
  • 7 June 2024
Нова гра дозволяє керувати вініл-шопом та бути тейстмейкером

Wax Heads від розробника Patattie Games — це наративний симулятор, що дозволяє керувати незалежною вініловою крамницею, що переживає не найкращі часи. Реалізована у барвистому коміксовому стилі «комфорт-панк» гра (ред. — розробники влучно викарбували собі нову нішу, використовуючи термін cosy-punk) миттєво занурює вас у хаотичну першу зміну в вигаданому вініл-шопі Repeater Records.

Оскільки це зовсім не бізнес-симулятор, у Wax Heads не йдеться про логістику роботи магазину, а лише про те, як радити й продавати альбоми зацікавленим меломанам. Поки ви розробляєте афіші для місцевого панк-концерту в перервах між тим, як відірватися на клон тамагочі, стає зрозуміло, що Wax Heads бачить місцеву крамницю вінілу як музичну Мекку, місце, де можна ставити привабливу музику і подружитися з дивакуватими клієнтами.

Нагадуючи point-and-click класику минулих років, Wax Heads відводить вам роль музичного детектива, який використовує підказки навколо, щоб визначити ідеальну рекомендацію для альбому. З клієнтами, які варіюються від верескливих фанатів поп-музики до нестерпно самовдоволених хіпстерів без сорочок, ви заробляєте бали на основі того, наскільки їм подобаються записи, які ви їм підбираєте.

Wax Heads притаманне відчуття місцевої музичної крамниці як сакрального місця музичних зустрічей, майданчика для культурного збагачення та цінної соціалізації. Ця гра — любовний лист до музичного ритейлу та кураторства. Ще одна виразна якість Wax Heads полягає в тому, що хоча це й цифрове творіння, воно відчувається виразно аналоговим.

Для Wax Heads це все ще ранні дні, оскільки ця оригінальна інді-гра ще не знайшла видавця. Але в той час, як світ дедалі більше втомлюється від стрімінгових сервісів, а попит на вініл продовжує зростати, дуже приємно бачити гру, яка підкреслює радість музичних відкриттів, що чекають на вас у місцевій музичній крамниці.

Дата релізу буде оголошена згодом, але пограти в демоверсію Wax Heads можна вже зараз через Steam.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…