Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Дослідження: понад мільярд молоді під загрозою часткової втрати слуху

Тиждень обізнаності про тінітус відзначається щорічно протягом першого повного тижня лютого

  • Текст: редакція
  • 15 February 2024
Дослідження: понад мільярд молоді під загрозою часткової втрати слуху

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1,1 мільярда молодих людей піддаються ризику втрати слуху, спричиненого шумом. Як результат ВООЗ склали список вимог та правил, які мають допомогти клубам та іншим розважальним майданчикам покращити умови проведення заходів.

Як правило ми починаємо звертати увагу на здоров'я слуху надто пізно, нехтування правил безпеки зустрічне, як у відвідувачів, так і організаторів — перші не користуються берушами, а другі не створюють безпечного простору перебування. Проблеми можуть початися раптово, від сильного навантаження або травми. Наприклад PinkPantheress поділилася в щотижневому подкасті The Louis Theroux Podcast, що в результаті виступу, під час якого колонка була надто близько до вуха, вона втратила слух на одне вухо н 80%.

Найпростішими засобами захисту від впливу музики — використання беруш, а також перерви під час тривалих заходів — це потрібно, щоб дати вуху час розслабитися. Лондонський клуб FOLD поділився нововведеннями, які мають покращити досвід: надання затичок для вух, обмеження рівня звуку, ефективна акустика, тихі зони та воркшопи для персоналу. «Місця мають працювати, щоб піклуватися про слух людей», — каже звукоінжинер Джеймс Ньюмарч. «Особливо заклади з подовженим графіком роботи. Для цього важливо мати належну обробку приміщення та систему, яка є чистою та звучить повно на низькій гучності».

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…