Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
ТЕХНОЛОГІЇ

Histibe створив унікальний музичний інструмент зі звуків війни

Розробку підтримали Soundiron та Native Instruments

  • Текст та фото: Histibe
  • 18 December 2023
Histibe створив унікальний музичний інструмент зі звуків війни

Звуки війни, які можуть здатися лякаючими та неординарними, знаходять нове життя у віртуальному музичному інструменті Swords To Ploughshares. Цей проєкт створений з записів, зроблених у Києві та Карпатах на початку вторгнення 2022 року. Український музикант Histibe, перетворюючи хаос та руйнування в музичне творіння, створив інструмент, який виступає своєрідним символом непохитності волі.

Одне можна сказати з впевненістю, що завжди можна покластися на силу музики, щоб принести світло навіть у найтемніші місця. Взяти те, що хотіли використати для знищення і трансформувати в інструмент для мирного застосування. Звуки Swords To Ploughshares включають сирени, сигнали тривоги, повітряні нальоти, вибухи, а також атмосферні записи природи та текстури міста.

За підтримки Soundiron та Native Instruments, Maks Histibe задокументував щось дійсно унікальне, віртуальний інструмент, який можна використовувати будь-кому в кого є доступ до комп'ютера та музичного софту, як плагін через Kontakt Player, в таких програмах, як FL Studio, Ableton Live, Pro Tools, Cubase і т.п. Всередині є 170 пресетів, що стануть корисними музичним продюсерам у створенні саундтреків, саунд дизайну, хіп-хоп бітів, драм-енд-бейсу та техно треків. Інструмент дозволяє змішувати різні звуки та семпли, які розміщені по всьому діапазону 9 октав для подальшої гри на MIDI клавіатурі та створення музичних композицій; написання оригінальних мелодій, ударних партій та атмосфер. Він дозволяє додавати різноманітні вбудовані ланцюжки сучасних ефектів та пропонує широкий спектр параметрів, як в професійному аналогово-цифромовму синтезаторі.

Сам Maks Histibe вже створив музичні треки, використовуючи Swords To Ploughshares, і зараз працює над альбомом виключно за допомогою віртуального інструменту.

Swords To Ploughshares — це музична подорож спрямована на перетворення відголосків війни у симфонію стійкості, документацію сучасної історії та привернення уваги через музикантів та творчих людей у всьому світі до того, що зараз відбувається тут, в Україні. Зафіксувати ці звуки було викликом, але кожна складність розкривала унікальні відтінки витривалості. Наприклад, на відміну від колекції звуків у стилі голлівудських блокбастерів або традиційної звукової бібліотеки, ці звуки були записані в неконтрольованих реальних міських та лісових середовищах звичайною людиною, за нестандартних та місяцями небезпечних умов, використовуючи портативне обладнання для запису звуку під час війни. Зрозуміло, що деякі звуки залишилися природно грубими.

Це перший у своєму роді музичний інструмент, створений зі звуків сучасної війни, перетворених у мирне застосування. «Я перетворив хаос та зброю, задуману для знищення, у знаряддя, яке надихає та дає надію», — зізнається Histibe.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…