Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
ТЕХНОЛОГІЇ

Roland випустили оновлення для грувбоксів TR-8S та TR-6S

Нова версія операційної системи доповнилась звуками легендарної драм-машини CR-78

  • Редакція
  • 12 September 2023
Roland випустили оновлення для грувбоксів TR-8S та TR-6S

Популярний грувбокс TR-8S та його компактний варіант TR-6S отримали оновлення оперційної системи до версій 3.0 та 2.0 відповідно. Тепер девайси оснащені автентичною моделлю вінтажної драм-машини CR-78 CompuRhythm на основі технології ACB (Analog Circuit Behavior). Також апгрейд включає новий інструмент TR-808 Chromatic Bass. У Roland кажуть, що з цим оновленням лінійка TR Rhythm Performers пропонує найповнішу колекцію своїх класичних ритм-машин, оскільки вони вже були оснащені відтвореннями класики – TR-808, TR-909, TR-707, TR-727 та TR-606.

Нова модель CR-78 пропонує всі звуки та майже всі пресети оригінального апарата (на фото), який вперше побачив світ у 1978 році і став революційним для свого часу. Окрім цього, сучасна реінкарнація може похвалитися новими патернами та розширеними можливостями саунд-дизайну завдяки використанню технології ACB. У свою чергу, функція Chromatic Bass черпає натхнення з однієї з технік, яку використовують продюсери, граючі семпли басового барабана TR-808 хроматично, що розкриває його можливості ще й як повноцінного мелодійного інструмента. Тепер користувачі можуть створювати басові партії, використовуючи канонічний звук TR-808, який пропонують TR-8S і TR-6S.

Крім того, Roland оновили TR-EDITOR — редактор для macOS і Windows, який пропонує розширений набір візуальних елементів керування та організаційних інструментів, покращуючи робочий процес для користувачів серії Rhythm Performer. Остання версія пропонує компактний варіант інтерфейсу, який має на меті звільнити простір на екрані та дозволити використовувати редактор разом з іншими програмами на менших дисплеях.

Оновлення TR-8S, TR-6S та TR-EDITOR вже доступні безкоштовно на офіційному веб-сайті Roland.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…