Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Річі Готін переосмислить доробок композитора Стіва Райха

Піонер техно вперше за 30 років виступить зі своїм альтер-его F.U.S.E.

  • Текст: редакція | Фото: Крістіан Кондік, Джек Вартугян/Getty Images
  • 1 February 2024
Річі Готін переосмислить доробок композитора Стіва Райха

Більшість людей знає, що зірковий діджей, продюсер та підприємець Річі Готін на початку 90-х мав дуже успішне альтер-его Plastikman. Вихованець детройтської техно-сцени, Річі чи не першим збагнув, що саунд з міста його юності занадто повільний та мелодійний для маштабних рейвів в Європі, тож в образі андрогінного Plastikman він почав шукати швидше та потужніше звучання, яке тільки згодом отримало назву мінімал-техно.

В тіні успіху Platikman довгий час лишався ще один проєкт Готіна під назвою F.U.S.E. Історія цього творчого втілення цікава, але коротка. В 1993 році Річі записав альбом «Dimension Intrusion», на якому представив більш абстрактне техно-звучання з ухилом в ембіент та IDM. Цей альбом увійшов до легендарної серії Artificial Intelligence від лейбла Warp Records поряд з альбомами Autechre, Speedy J та іншими.

З того часу канадець жодного разу не повертався до F.U.S.E. Але він зробить це вже найближчим часом — вперше за понад 30 років. Такий камбек став можливим завдяки бажанню Річі відійти від справ на клубній сцені та дослідити спільне між техно та музикою композитора — мінімаліста Стіва Райха, який відомий своєю гіпнотичною репитативністю.

Це буде цікавим ще й тому, що таким чином Річі може замкнути певний цикл. Видатний новатор — Стів Райх написав свої найбільш відомі твори в 60-70-х роках XX сторіччя і надихнув техно-піонерів з Детройту не менше, ніж, наприклад, Kraftwerk. Тож нова програма F.U.S.E. — це свого роду повернення до найглибших витоків жанру із намаганням дослідити його еволюцію за півсторіччя.

Проєкт на честь Райха F.U.S.E. реалізує разом з Інститутом дослідження і координації в галузі акустики/музики (ICRAM — при. ред.) та за участі паризької формації Electro-Odyssée. Презентація програми відбудеться в рамках Présences Festival.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…