Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
РЕЛІЗИ

Премʼєра: The Chemical Brothers — «For That Beautiful Feeling»

Ювілейний 10-й альбом легендарного дуету

  • РЕДАКЦІЯ
  • 8 September 2023
Премʼєра: The Chemical Brothers — «For That Beautiful Feeling»

Фінальний акорд нового альбому The Chemical Brothers — однойменна до його назви дрім-поп балада «For That Beautiful Feeling». Запрошена вокалістка Хейло Мод із французького психоделік-гурту Moodoïd протягом чотирьох хвилин співає лише один рядок: «Так, ми можемо туди піти — за цим прекрасним відчуттям».

Востаннє українці «могли піти за цим прекрасним відчуттям» влітку 2019 року. Це було велике шоу The Chemical Brothers у МВЦ в Києві за мотивами 9-го альбому «No Geography», який тоді щойно вийшов. Уже за рік черги перед МВЦ були з іншого приводу. Люди вишукувалися на вакцинацію від COVID-19. Перша хвиля, друга, третя. Одна доза, дві, три. Бустерна доза. Усі з нетерпінням чекали, коли це, нарешті, скінчиться. А потім почалося повномасштабне вторгнення.

Один альбом раз на чотири роки — це стандартний темп у роботі дуету. «Born in the Echoes» вийшов у 2015-му, «No Geography» у 2019-му. Сьогодні ж вийшов 10-й ювілейний «For That Beautiful Feeling». Здавалося б, лиш ще одна пауза між альбомами, але останні чотири роки дуже змінили світ. Особливо вони змінили Україну та українців.

Тож коли чуєш перші звуки цього патентованого і вже, мабуть, рідного саунду з важкими бітами, пружним фанковим грувом та присмаком психоделії, хочеться дійти тієї форми ескапізму, коли така незначна в планетарному масштабі річ, як новий альбом кумирів дитинства, може стати сюжетною аркою від останніх спогадів про «beautiful feeling» до скорішого геппі-енду, який усі ми щодня наближаємо.

Бо кожен альбом The Chemical Brothers — це прелюдія, програмка до вистави. Весь конструкт та масштаб задуму стає зрозумілим лише тоді, коли в груди б’є хвиля звуку, а над сценою в темряві виростають велетенські фігури із чергового карколомного візуального шоу дуету. Тільки коли The Chemical Brothers повернуться до Києва в межах нового світового туру, можна буде наочно дізнатись, як саме масштабується кожна з невипадкових деталей їхньої нової платівки.

Альбом щойно з’явився в стрімінг-сервісах. Ми вже чули чотири пісні з нього — танцювальний флорфіллер «No Reason» та одразу дві пісні з Гейло Мод. Зараз у неї 5 тисяч підписників в Instagram. Цікаво подивитись, скільки буде за тиждень. А також фестивальний клоузер-тюн «Skipping Like A Stone» за участі Beck, який вже не вперше співпрацює з «братами». Ще до релізу альбом встигли послухати й розібрати декілька щасливчиків з NME, The Guardian та Clash. Вони запевняють, що «For That Beautiful Feeling» — один із найкращих альбомів дуету (таке взагалі можливо?), бо має купу відсилок до їх же власних записів різних років.

Цікаво, що на підтримку ювілейного альбому також виходить біографічна книга «Paused in Cosmic Reflection». Вона підсумовує багаторічний творчий шлях The Chemical Brothers, які, до речі, є однолітками незалежної України. Ед і Том щось писали разом під смішними вивісками, наприклад, «The 237 Turbo Nutters», ще з 1989 року, але саме в 1991-му з’явився той самий, натхнений арабською каліграфією, культовий напис від німецького типографа Карлгеорга Хьофера.

То був початок історії. «For That Beautiful Feeling» — ще далеко не її кінець.


Читати також: «Досвід»: The Chemical Brothers

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…