Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Narcos: Швейцарія — влада Берну планує легалізацію кокаїну

Місцеві чиновники здивували всю Європу.

  • Текст: Редакція | Фото: «Narcos», реж. Хосе Паділья
  • 15 January 2024
Narcos: Швейцарія — влада Берну планує легалізацію кокаїну

Керуюча Рада столиці Швейцарії Берну внесла на обговорення пілотну схему законопроєкту про легалізацію кокаїну у місті. Проєкт ще має бути затверджено на рівні Національного Парламенту, але ймовірність впровадження такого сміливого кроку з боку чиновників Берна ЗМІ оцінюють як доволі високу.

Річ у тому, що вже тривалий час у Швейцарії фіксується найвищий рівень вживання кокаїну в Європі, завдяки чому ціна на наркотик в Берні впала вдвічі за останні п’ять років. При цьому 80% сортів кокаїну, які можна придбати в цьому місті, відповідають найвищим стандартам якості/чистоти, за словами служби наркоконтролю. Це приваблює численних туристів та дрібних перекупщиків.

Не в змозі зупинити стихійно зростаючий наркотрафік, влада Берну вирішила діяти від зворотного. «Ми зазнали поразки у війні з наркотиками, тож маємо шукати нові ідеї», — каже Єва Чен – членкиня Керуючої Ради Берну та Альтернативної Лівої Партії Швейцарії.

За словами Єви контроль та легалізація можуть спрацювати краще, ніж репресії та заборони. Її партія закликає до наукового підходу в розробці схеми контрольованого легалайзу. За основу цієї схеми планують взяти ту модель, за якою в Берні вже діє легалізація каннабісу.

Слід зазначити, що в таких країнах як Португалія, Іспанія та Італія впровадили певні послаблення закону про вживання наркотиків. Так, людей, що мають при собі кокаїн, більше не саджають за ґрати. Натомість діють лише адміністративні штрафи. Але так далеко в цьому питанні, як влада Берну, в Європі ще ніхто не заходив. Як це рішення спрацює на практиці — велика інтрига і неочікуваний поворот навіть для самих наркодилерів. Продюсерам серіалу Narcos слід подумати про спін-оф в Швейцарії.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…