Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

«Український хардкор»: що треба знати про триденний фестиваль «Конструкція»?

Подія стартує цієї п’ятниці

  • Текст: Редакція | Фото: Юнона Пруд
  • 8 November 2023
«Український хардкор»: що треба знати про триденний фестиваль «Конструкція»?

10-12 листопада у Дніпрі відбудеться восьмий фестиваль Конструкції. Команда повернулася після дворічної перерви й вже презентувала повну програму подій. У фокусі уваги — андеграундне мистецтво.

Цьогорічна ідея фестивалю зосереджена довкола теми українського хардкору: як і для чого він з’явився, що стало передумовою та як розвивається в умовах війни. Організатори зібрали досвід низових ініціатив, що працюють без великих бюджетів, однак активні у питаннях захисту матеріальної та нематеріальної спадщини.

Триденна програма фестивалю розрахована на кілька форматів: виставки, лекції, публічні дискусії, виступи українських андеграундних музикантів, розмови про нішеві лейбли та перегляд кіно.

Офіційне відкриття заплановане на 18:00 в просторі Dnipro Center for Contemporary Culture, за адресою: Крутогірний узвіз, 21а. Потрапити на «Конструкцію» можна лиш за умов попередньої реєстрації та за обов’язковим донатом: три дні — від 600 грн, вхід на один день — від 250 грн. Всі кошти передадуть волонтерам, які з початку повномасштабного вторгнення закривають потреби захисників та жителів прифронтових регіонів.

А для тих, хто хоче підтримати збір, однак не може долучитися фізично, фестиваль запустив програму Remote Construction. Там за донат від €15 / 600 грн можна отримати діджитал бокс Remote Construction з записами дискусій, музичних виступів та додаткових матеріалів події.

Повний список учасників Конструкції VIII та розклад подій можна переглянути на сайті фестивалю.

Фестиваль Конструкція проводиться у Дніпрі з 2014 року. Мета команди — популяризувати культурне надбання міста, показавши експериментальну сцену та мистецтво у взаємодії з міськими локаціями. Проєкт сприяє поширенню української культури за кордоном, підіймає теми сталого розвитку, і переоцінює історичну спадщину в сучасному контексті.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…