Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

HÖR звинуватили в цензоруванні одягу з палестинською атрибутикою

Мова ворожнечі чи політика замовчування: як і чому берлінська HÖR втрапила в скандал?

  • Редакція
  • 7 November 2023
HÖR звинуватили в цензоруванні одягу з палестинською атрибутикою

3 листопада, представники HÖR перервали сет Sam Clarke та Téa. Діджеї виступали в «невідповідному одязі»: перший — був у футболці з написом «Палестина» арабською, а друга — мала шарф з відповідним прапором. Через це платформу вже кілька днів бойкотують, деякі артисти просять прибрати свої сети. У HÖR намагаються владнати конфлікт.

За словами Сема Кларка, його виступ зупинили на 20 хвилині, для того аби пересвідчитися чи на одязі немає нічого провокативного. Представники HÖR запропонували Кларку почати сет заново або ж відмовитися від трансляції. Подібна історія, того ж дня, сталася й з данською діджейкою Téa. Її зупинили через шарф з палестинським прапором, який був накладений поверх карти Ізраїлю.

В заяві, HÖR назвали одяг музикантів контраверсійним, зазначивши, що вбрання можуть розцінити як підтримку терористів, а це суперечить концепції нейтралітету платформи: «Ми прагнемо створити безпечний простір, де музиканти зможуть висловлювати позицію та демонструвати солідарність. Ми віримо у свободу вираження поглядів, тож не будемо цензурувати прапори чи мирні гасла. Однак є символи, які для певної аудиторії є суперечливими. Не хочеться засмучувати наших артистів, але для нас дуже важливо зберегти платформу поважливою».

У HÖR зазначили, що підтримують права палестинців на самовизначення і свободу, і додали, що «сподіваються на негайне припинення насильства та вирішення гуманітарної кризи, а також на безпечне повернення всіх ізраїльських заручників».

Артистам, що після інциденту попросили видалити архівні діджей-сети, представники HÖR надіслали листи, закликавши до відкритого діалогу. Серед таких були Bored Lord, umru, DJ Voices і EQUISS. Надалі представники музичної платформи обіцяють потурбуватися про чіткі вказівки, які мають покращити комунікацію між командою та запрошеними гостями.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…