Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
РЕЦЕНЗІЇ

Komponente & Kurilo — Trance Pandemic

Сімбіоз трансу і хаусу від дуету досвідчених продюсерів з Харкова.

7/10

  • Редакція
  • 24 August 2023
Komponente & Kurilo — Trance Pandemic

Щоб не заплутатись: Trance Pandemic — це назва лейблу дуету Komponente & Kurilo. Але таку ж саму назву має і їх недавній міні-альбом, який представив берлінський лейбл System Error. Його власник Frozilla ще в квітні 2022 року одним з перших в Європі зробив благодійну компіляцію на підтримку України. Послухати її можна тут.

В описі до «Trance Pandemic» на Bandcamp зроблено акцент на особистій історії учасників дуету. З нього можна дізнатись, що Kurilo наразі проживає в Нью-Йорку. Komponente, в свою чергу, донині мешкає в Харкові. Багатьом він також відомий як викладач зі школи Kultura Zvuka.

Стосовно «Trance Pandemic» хлопці кажуть, що «ця музика була створена під час однієї кризи (власне, pandemic) та вийшла під час іншої». Можливо, саме тому новий реліз звучить, як музика, над якою не владний час. Ці треки ніби натякають: щоб не сталось, залишайся вірним своєму ділу, бо музика — вічна. Досвідчені продюсери знайшли на новому ЕР оптимальний баланс трансу та хаусу, додавши рейв-вайбу початку 90-х.

Відкриваючий «Good Situation» схожий на raw cuts тих часів, коли треки записували в один довгий тейк під час джем-сесій у студії. Одна мелодія змінює іншу, далі йдуть педи, псай-трансові вокальні ефекти, і все це підтримує пружній хаус-грув з агресивною техновою бочкою. «Trance Pandemic» (а це ще і назва треку в міні-альбомі) зовсім інший. Щільні хети, відсторонений бас, докучливий ейсід — все це на диво органічно складається в цілісну картину. «Gliese667» не додає релізові нічого нового, а от «Touchdown» навпроти вражає тим, наскільки глибоко дует занурився в пошук автентичних звуків з 91-95 років та як вільно Komponente & Kurilo пересуваються між техно, хаусом і трансом, добре знаючи leftfield-території цих жанрів.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…