Revshark — Integrity

Альбом-присвята місту Кременчук від резидента лейблу Mystic Trax.

8/10

• Редакція
  • 24 August 2023
Revshark — Integrity

Новий альбом Revshark — вдала знахідка для впливого українського лейблу Mystic Trax, керованого діджеєм та продюсером Lostlojic. Маючі добру впізнаваність в Європі, Lostlojic продовжує відкривати світові нові імена локальної сцени. На користь цьому грають численні концепти та містифікації: нібито знайдені «радіоактивні» касети з Чорнобилю, релізи на флешках та ZIP-носіях.

Щодо Revshark, то під цим іменем працює музикант Слава Дядюн з Кременчука. «Integrity» — автобіографічний реліз. «Звучання альбому відображає як невпинний рух, так і медитативний спокій індустріального прирічкового міста Кременчук», — каже артист.

В випадку Revshark історія рідного міста — це не спосіб зіграти на патріотичній ноті, а дійсно творчий метод. Досить хоча б одного разу побувати в Кременчузі, щоб зрозуміти: місто дійсно є головним героєм його альбому.

Відкриваючий Outskirts наче проїзд Крюковським мостом через Дніпро. Металеві прольоти — щільний біт, грубі глітчі — дух старої індустріальної споруди; дзвінкі синт-пасажі — промені сонця, що грають на воді. Неспішному ранку в місті присвячено першу частину альбому, де особливо вирізняється хрусткий, комфортний для вуха трек Twilight Haze, що нагадує Boards of Canada чи Lusine.

Далі альбом стає більш напруженим та динамічним. На зміну м’яким педам приходить тривожний IDM з пост-трансовими акордами (Native Lands). Щось схоже іноді можна почути у Weval. Mortal Traps — це вже буквально звуки виробництва. Мінімалістичне електро та монотонний звук виробничого станка. А зв’язка Motorball та Fortress — розлючений Squarepusher: хаотичний дрілл-н-бейс, що завжди добре передає вайб промислових міст у час-пік. Втім, альбом має арку і закінчується органічним поєднанням мрійливого чіллстепу в дусі Baril, ламаних IDM-ритмів та зваженого епіку рівня Monolake (є в даб-техно щось позачасове). Місто-мурашник на березі старого Дніпра — стояло і стоїть, поки люди кудись поспішають, не помічаючи краси простих речей довкола. Майже всі. Але не Revshark.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…