Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Jager Music Awards повертається в Україну

Цьогоріч Mixmag Україна делегує свого члена журі

  • Текст: редакція | Фото: Jager Music Awards
  • 25 January 2024
Jager Music Awards повертається в Україну

Фінал премії Jager Music Awards відбудеться 28 березня на спеціальній вечірці-церемонії, де переможці отримають грошові призи у розмірі від 15 000 до 50 000 гривень. Загальна сума фонду 1 400 000 гривень.

Попри всі ризики й виклики війни премія повертається в Україну в оригінальному форматі. Цьогорічний слоган: «Майструймо гучну культуру», є своєрідним закликом продовжувати створювати нову українську музику. «Повномасштабна війна дуже сильно вдарила по музичній індустрії. Чимало концертних майданчиків призупинили свою діяльність, майже немає фестивалів та концертних турів. Це ускладнило можливість українських артистів, особливо молодих, бути поміченими та почутими. Саме тому головна мета цьогорічної премії — підтримати інформаційно та фінансово молодих виконавців та показати, що незважаючи ні на що, ми продовжуємо разом творити новітню українську культуру», — каже Оксана Сахно, директорка з розвитку партнерських брендів компанії Bayadera Group, (офіційного представника Jägermeister в Україні).

Нагадаємо, що у 2023 році організатори не проводили традиційний відбір, а замість цього у рамках ініціативи #SupportUkrainianCreators підтримали 56 українських майстрів і креативників мінігрантами на загальну суму 840 000 гривень.

Переможців у 8 номінаціях визначатиме аудиторія та професійне журі, у складі якого Євген Філатов, Валерія Чачибая, Віра Логданіді, Максим Сердюк, Богдан Заєць, Денніс Аду, Дмитро Зезюлін, Євген Горбан та інші інсайдери української музичної індустрії. В тому числі й співзасновник Mixmag Україна Саша Варениця. Повний список експертів опубліковано на сайті премії.

Крім того, задля підтримки та популяризації української культури у 2024 році на Jager Music Awards буде нагороджено переможців у спеціальній номінації «Майстерність року» за найкращу авторську версію відомої української пісні.

«Ми бачимо велику зацікавленість молодих артистів до української музичної спадщини. Хтось занурюється в дослідження обрядової пісні, хтось відкриває для себе український фанк 1970-х або переосмислює хіти 1990-х. Завдяки аранжуванню чи авторському виконанню старі композиції отримують нове звучання, повертаються в плейлисти молоді й цього року ми хочемо відзначити музикантів, які зробили найцікавіші cover-версії відомих українських пісень. Окрім нового звучання композиція має містити впізнавані елементи оригінального твору. Це може бути рок-версія народної пісні або реп на вірш Семенка. Жодних обмежень по стилях немає», — каже проєктний менеджер Jager Music Awards, Євгенія Стрижевська.

Центральною подією Jager Music Awards 2024 традиційно стане відзначення молодих музикантів у номінації Young Blood.

Jager Music Awards — перша премія української незалежної музики, яка підтримує розвиток альтернативної сцени з 2018 року. У різні роки за підтримки бренду Jägermeister переможцями премії ставали DakhaBrakha, ONUKA, ВГНВЖ, Katya Chilly, Cape Cod, YUKO, Паліндром та інші яскраві представники альтернативної української сцени.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…