Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Global Underground запускає нову серію компіляцій Unique

Чудова новина для всіх, хто виріс на міксах лейблу часів «золотої ери» прогресів-хаусу.

  • Редакція
  • 30 August 2023
Global Underground запускає нову серію компіляцій Unique

Британський лейбл Global Underground ще в 1996 році заснував ентузіаст та меломан Енді Горсфілд. Доленосною для лейблу стала однойменна мікс-серія, в рамках якої тоді вже відомі діджеї, що грали переважно прогресів-хаус, транс чи прогресів-брейкс, записували свої найкращі виступи в різних куточках світу. Завдяки хоч і ризикованому, але дуже вдалому рішенню видавати мікси великим тиражом в форматі 2CD, серія швидко набула статус культової.

Мікси від GU мали яскраві обкладинки з якісними оригінальними фото діджеїв, тож люди часто купували диски з міксами, думаючи, що це нові альбоми зірок серії — Пола Оакенфолда, Джона Дігвіда чи Sasha. Саме як «нові альбоми» ці компіляції видавались ще й у численних піратських версіях за часів відносної обмеженості доступу до електронної музики. Тож можна сказати, що на Global Underground в 90-х та на початку нульових виросло ціле покоління шанувальників танцювальної електроніки.

Хист Енді як бізнесмена не залишився без уваги. GU частково викупила денс-імперія Ministry of Sound, залишивши Горсфілда на керуючій посаді. А коли засновник MoS Джеймс Паломбо побачив Енді безпосередньо в роботі, то вирішив, що нехтувати такими «кадрами» не можна. Так Енді став президентом MoS та їх важливого крила Hed Kandi в Америці. Врешті, сьогодні він є одним з найвпливовіших паблішерів світової EDM-сцени.

Тим часом, нові мікси від GU досі виходять. За часів гіпер-інфляції контенту цій серії вже складно тримати свою домінуючу роль на ринку, але рівень якості релізів тут досі на висоті.Останні вдалі випуски, що слід послухати: Solomun в рідному Гамбурзі, Джеймс Лавель з UNKLE в Неаполі та Йоріс Вурн в Роттердамі.

Паралельно з серією GU Енді щойно анонсував нову серію. Тільки тепер не мікси, а unmixed компіляції. Серія Unique вийде не тільки в цифрі, а й на вінілі (сміливо!) в форматі двох платівок — по три треки на кожному боці. Курс взято на еклектику: в центрі уваги все ще прогресів, транс та хаус, але слід чекати й інші жанри — техно, тек-хаус, діп-хаус тощо. На сайті лейблу вже відкрито пре-ордер на першу компіляцію. Там же можна подивитись список заявлених артистів (спойлер: багато відомих, але не супер зіркових імен).

В якості аперитиву Енді та GU представили один з треків майбутнього релізу від нідерландського дуету Tinlicker.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…