Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
ТЕХНОЛОГІЇ

В FL Studio зʼявилась функція мастерингу за допомогою ШІ

Нова версія популярної DAW вже доступна на сайті розробника

  • ДАНИЛО БІЛЬДІЙ
  • 30 September 2023
В FL Studio зʼявилась функція мастерингу за допомогою ШІ

FL Studio 21.2, поки що в бета-версії, отримала вбудований інструмент мастерингу за допомогою штучного інтелекту. Також, оновлення включає довгоочікувану можливість розділення треку на стеми. Нові функції використовують власні хмарні потужності FL Cloud.

Попри те, що машинний мастеринг вже кілька років представлений на ринку у вигляді сторонніх онлайн сервісів або окремих плагінів, нова Fl Studio – це перший випадок серед конкурентів вбудованого в інтерфейс мастеринг асистента.

Для покращення результату мастеринга, Image Line пропонує користувачам вибрати референс для ШІ у вигляді жанрів або формату стандарту гучності популярних стрімінг-сервісів: Spotify, AppleMusic та інших.

Функція розділення на стеми також використовує ШІ. Розбиття треку на окремі канали допомагає видокремити вокал, бас, драм партії або інші інструменти. Самостійне створення мультитреків відкриває нові можливості для мікшування та діджеїнгу. Результат сильно залежить від початкового матеріалу, але протягом часу Image Line обіцяють знизити рівень артефактів у стемах.

Вже очевидно, що штучний інтелект буде продовжувати відігравати все більш важливу роль у майбутньому створення музики. Image Line планують активно розвивати інтеграцію ШІ у свій продукт та анонсують розширення FL Studio новими корисними асистентами.


Данило Більдій – фріланс-автор, війсковий медик, який служить у лавах Сил Оборони. Підпишіться на нього у Telegram

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…