Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Дослідження: третина музикантів скаржиться на стан ментального здоровʼя 

Звіт показав, що найбільш вразливі музиканти EDM сцени  

  • Редакція
  • 24 November 2023
Дослідження: третина музикантів скаржиться на стан ментального здоровʼя 

Musicians' Union та Help Musicians провели найбільш повне дослідження щодо ментального стану музикантів, залучивши 6000 осіб. Результати показали, що кожен 4-й учасник планує змінити професію протягом наступних 5 років.

Дві організації нещодавно провели перший в історії перепис музикантів у Великобританії, результати якого послужили основою для цієї роботи. Хоча більше чверті музикантів повідомили про низький рівень ментального здоровʼя, ці проблеми були найбільш поширеними серед людей, залучених до EDM сцени (34%). Існують також регіональні відмінності: респонденти з Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії повідомили про більшу кількість перепон.

Артисти на ранніх етапах своєї кар’єри відчували більше труднощів, ніж ті, хто продовжував працювати, також респонденти чітко дали зрозуміти, що потрібна додаткова фінансова підтримка, особливо в молодому віці. Низький заробіток є ще одним важливим фактором, оскільки артисти, які заробляють менше ніж 7000 фунтів стерлінгів на рік у групі ризику (35%). 47% музикантів, які мають психологічні проблеми також мають борги.

У звіті висвітлено непропорційно високий рівень проблем із психічним здоров’ям серед музикантів із маргіналізованих спільнот. Кількість артистів, які повідомили про негативне психічне благополуччя, зросла до 43% серед ЛГБТКА+ музикантів і 49% серед музикантів-інвалідів.

Mixmag Україна запустили спецпроєкт з drugstore щодо ментального здоровʼя, перший матеріал із серії можна прочитати за посиланням.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…