Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Амстердамський клуб De School виклав цифровий архів із записами 800 DJ-сетів

Het Archief документує більше ніж 8 років клубної історії

  • ТЕКСТ: РЕДАКЦІЯ | ФОТО: Beeld Matthijs Immink
  • 5 June 2024
Амстердамський клуб De School виклав цифровий архів із записами 800 DJ-сетів

De School представив новий цифровий архів, що містить понад 800 діджейських сетів та живих виступів, записаних в амстердамському нічному клубі протягом майже десятьох років. Het Archief задокументував епохальну низку івентів з моменту відкриття клубу у 2016 році до його остаточного закриття на початку 2024 року.

Зараз в архіві понад 800 виступів, серед яких сети таких виконавців, як Call Super, rRoxymore, Ryan Elliott, Carista, Hunee, Objekt, SPFDJ, AceMo, Ikonika, Bored Lord та AIDA. В архіві також є сети давніх резидентів, таких як Tammo Hesselink, і живі сети таких виконавців, як Nene H, Phase Fatale, і Steffi за різні роки.

І от якщо заручитись підтримкою резидентів заради такої мети не проблема, то ось налагодити порозуміння та стабільно отримувати дозвіл на запис від запрошених артистів — це певний рівень довіри та поваги, який обов’язково треба відмітити. Het Archief — це доволі безпрецедентний проєкт та історична подія на електронній та клубній сценах.

Архів був створений спільно з архівістом Stadsarchief та музичною платформою Podium Kunst за допомогою Mixcloud і пропонує можливість пошуку за такими фільтрами, як рік, клубна ніч або навіть приміщення, в якому був записаний сет.

«Перекладаючи вісім років нашої історії у відкритий архів, ми запрошуємо вас знову увійти та згадати De School за допомогою звуку»,— пояснює клуб в Instagram: «Het Archief - це капсула часу для сьогодення і майбутнього, а також свідчення позачасової цінності клубної культури. Понад усе, це спільний простір, де можна просто загубитися в музиці ще раз».

Клуб також подякував майже 500 артистам, які дали дозвіл на публікацію своїх перформансів, кожен з яких став саундтреком до існування De School між 2016 і 2024 роками. Het Archief — результат місяців роботи за зачиненими дверима клубу після закриття De School у січні. Після восьми років роботи відомий амстердамський клуб закрився назавжди після вечірки за участю понад 80 виконавців.

Ознайомитися та послухати Het Archief можна тут.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…