Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Тихіше їдеш, далі будеш: Cybotron випустять перші два треки за 28 років

Піонери детройт-техно зважились на камбек.

  • Редакція | Фото: Matthew Vosbergh
  • 30 August 2023
Тихіше їдеш, далі будеш: Cybotron випустять перші два треки за 28 років

Вже сім’ями обзавелись ті, хто за юності танцював під Missy Elliott — Lose Control, думки не маючи, що семплу з цієї пісні вже тоді було понад 20 років. Вже встиг відновитись Детройт — легендарне місто-привид, що надихало перших зірок техно-сцени. Вже канадці будують рекреаційні зони на місці колишніх автомобільних заводів General Motors. Вже виросло декілька поколінь, що вважає Детройт містом репу (див. фільм «8 миля») та взагалі не чув про місцеве техно.

…А дует Cybotron, що колись стояв у витоків жанру, весь цей час, не кваплячись, думав: чи слід їм повертатись на сцену? Врешті зважились. Повертаються! У руля сам «хрещений батько» Хуан Аткінс та оновлений (розширений) склад учасників. Серед них, що цікаво, є Лоуренс фон Освальд — це племінник дуже впливового музиканта та візіонера Морітца фон Освальда, якого можна назвати вправним перекладачем з мови техно на джаз та навпаки.

Здавалось би: ну все! Зараз буде потрійний альбом з deluxe версією в золотій коробці з купою невиданих демок, архівних фото та спогадів. Ну, як це зазвичай обставляють для повернення легенд такого рівня. Але Cybotron трушніше за саме слово true. Мінімум зайвих слів, ч/б обкладинка релізу; звісно, Tresor в рядку «видавець» та лише два (!) нових треки після 28-річної творчої паузи.

З прес-матеріалів можна зрозуміти, що камбек концептуально присвячено переходу людства у новий, тепер вже мета, всесвіт. Таку подію досвідчені футурологи Cybotron (назва, до речі, походить від слів "cyborg" та "cyclotron" — прискорювач атомних часток) не могли оминути увагою.

Ключове ж питання: чи виправдовує нова музика настільки довге очікування? І так, і ні. Бо це той самий Cybotron, що і був у 80-х, тільки із сучасним міксингом. Жодного вау-ефекту, але чи потрібен він, коли у вас в руках пляшка добре настояного вина?

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…