Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Avicii вп’яте став мільярдером Spotify та інші новини про нетлінну шведську зірку EDM

Хоча Avicii пішов від нас понад шість років тому, його музика продовжує жити

  • РЕДАКЦІЯ
  • 29 May 2024
Avicii вп’яте став мільярдером Spotify та інші новини про нетлінну шведську зірку EDM

Майже через десять років після релізу, пісня Avicii Hey Brother досягла 1 мільярда прослуховувань на Spotify. Виданий у 2013 році як сингл з дебютного альбому «True», Hey Brother вже п'ятий за рахунком трек покійного шведського виконавця, якому вдалося подолати престижну відмітку у 1 мільярд прослуховувань. Сингл відомий завдяки фірмовому поєднанню EDM з елементами блюграсу та фолку.

Американський співак і автор пісень Ден Тимінські, який виконав характерний вокал на Hey Brother, поділився своїм досвідом роботи над треком у новому інтерв'ю з нагоди знакової події. «Я закохався в цю пісню одразу, як тільки її почув»,— поділився у відео Тимінські: «...Я не думаю, що у мене коли-небудь буде можливість записати щось аніж Hey Brother, що досягає найвіддаленіших куточків Землі».

Варто зазначити, що минулого року — у 10-ту річницю проривного дебютного альбому Avicii — головний сингл з «True», Wake Me Up, отримав діамантовий статус, ставши найпопулярнішим танцювальним синглом в історії.

Вже наступного тижня у програмі кінофестивалю «Трайбека» відбудеться прем'єра нового документального фільму про Avicii, який зняв шведський режисер Генрік Бірман. Паралельно із цим, неоднократно номінований та відзначений Оскаром режисер Лоуренс Бендер працює над ще однією документальною стрічкою, присвяченою шведському діджею та продюсеру.

Кліп на сингл Avicii Lonely Together 2017 року за участі Ріти Ори було знято у Києві. Участь у роботі над відео брала київська продакшен-компанія 23/32 Films

Разом з тим, з’явилась інформація, що компанія Pophouse Entertainment, яка у 2022 році придбала мажоритарну частку в музичному каталозі Avicii, працює над мюзиклом у співпраці із родиною покійного артиста.

Тим часом радіостанція SiriusXM запустила радіоканал, присвячений Avicii. Avicii Radio обіцяє «відзначити новаторську кар'єру та вплив Avicii на танцювальну та електронну музику» за допомогою хітів та реміксів, а також ніколи раніше не опублікованої музики з його живих виступів. На каналі також звучатимуть виступи друзів і колег шведського продюсера та діджея, зокрема Nicky Romero, Арміна ван Бюрена, Laidback Luke та співака Wake Me Up Aloe Blacc.

Радіоканал створений у співпраці з Фондом Тіма Берглінга, заснованим родиною Avicii у 2019 році на підтримку психічного здоров'я. Avicii (справжнє ім'я — Тім Берглінг) покінчив життя самогубством в Омані 20 квітня 2018 року у віці 28 років.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…