Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
ТЕХНОЛОГІЇ

Український електронний магазин Volumo робить ставку на ексклюзивні релізи

Цікавий хід в боротьбі за долю на міжнародному ринку.

  • Редакція
  • 24 August 2023
Український електронний магазин Volumo робить ставку на ексклюзивні релізи

Якщо ви діджей, саунд-продюсер чи електроний музикант та раптом пропустили запуск нового музичного магазину під назвою Volumo в 2022 році, то зараз вдалий час познайомитись з цим проєктом ближче. Тим паче, що в останні місяці вони презентують багато нових доволі інтригуючих опцій всередині власного продукту.

Певна річ, зараз вже нікого не здивуєш «ще одним музичним магазином», що має кинути виклик далеко не ідеальному, але досі неймовірно потужному Beatport. Такі стартапи з’являються щороку, але так само швидко зникають, не знайшовши кардинальних відмінностей чи інновацій, які були б дійсно потрібні індустрії.

Volumo ж, здається, вміють вчитись на чужих помилках. Вони не поспішають підвищувати ставки, роблячи яскраві презентації, закриті вечірки, або миттєво роздуваючи бек-каталог мільйонами нових записів. Це чи не перший абсолютно новий незалежний гравець на полі справжніх титанів індустрії на кшталт Beatport, Juno Downloads чи Bandcamp. За ними немає жодних венчурних інвестицій, материнських компаній чи корпорацій. І тут лишається одне з двох: або команда проєкту — повні відчайдухи, або вони дійсно мають цікавий план дій.

Серед засновників Volumo — два досвідчених діджеї Антон Севериненко та Денис Борисов, раніше відомі як дует Outstrip, та СЕО проекту Олександр Дзюбенко, що раніше працював в Avid Technology (розробники Pro Tools). Схоже, хлопці добре розуміються на тонкощах музичної індустрії та поступово впроваджують нові опції, в яких зацікавлені тисячі електронних артистів в усьому світі.

Ще в минулому році вони акцентували увагу на кастомних цінах за треки, елементах соціальної мережі всередині магазину, та позиціонували себе як curated магазин, перше за все, для професійних діджеїв.

Нещодавно Volumo презентували власне бачення DJ Charts. А зараз анонсують появу розділу ексклюзиви і вже скоро презентують окрему сторінку з інструкціями для артистів та можливістю надсилати свої роботи.

Вочевидь, ексклюзиви є у всіх магазинів, але Volumo вирішили зробити на такому виді контенту особливий акцент. «Ми надихались еволюцією ринку відео-стрімінгу», — каже СЕО Олександр Дзюбенко. «Звісно, кожен стрімінговий сервіс шукає переваги в технологічній гонці: швидкість загрузки, зручна навігація, маркетинг, дизайн. Але з появою нових гравців — Amazon Prime, Apple TV+, Hulu, стало зрозуміло, що первинним є саме ексклюзивний контент. Люди йдуть до стрімінгу, якщо їм цікавий певний фільм чи серіал, і вже потім відмічають для себе технологічні переваги. Врешті, це не зруйнувало гегемонії Netflix та HBO Max. Ринок просто став більшим, а автори отримали більше інвестицій, а значить і творчих можливостей. Чому б не спробувати зробити те саме в світі електронної музики?».

Наразі Volumo фінансово заохочують талановитих саунд-продюсерів та музикантів для створення ексклюзивних треків саме для їх магазину. «Ми не женемось за мега зірками, чиє ім’я гарантує великі продажі. Якість самої музики — ось що для нас важливо», — пояснює один зі співзасновників Антон Севериненко. Таким чином, Volumo розширюють каталог музики, що є тільки у них на сайті, та підтримують молодих артистів або артистів, які працюють в андеграундних вузьких жанрах.

«На початку нашого шляху навколо сайту зібралось ком’юніті діджеїв, що віддають перевагу тек-хаусу, мікрохаусу та діп-техно. Але зараз ми розширюємо спектр пошуку та розглядаємо треки в таких жанрах як драм-н-бейс, техно, інді-денс, мелодік та органік хаус», — додає третій співзасновник Денис Борисов.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…