Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Twitch дозволить діджеям грати ліцензовану музику

Сервіс домовився з мейджорами і не тільки

  • ТЕКСТ: РЕДАКЦІЯ | ФОТО: Rafael Henrique
  • 10 June 2024
Twitch дозволить діджеям грати ліцензовану музику

Twitch анонсував оновлену функціональність для діджеїв. Нова угода стримінгової платформи з лейблами дозволить діджеям ставити популярну музику в прямому ефірі без ризику санкцій.

Ліцензійний договір з усіма лейблами-мейджорами та основними дистрибуторами дозволяє діджеям транслювати в прямому ефірі «переважну більшість популярної музики», повідомив наприкінці минулого тижня генеральний директор Twitch Ден Кленсі. Угода набуде чинності в липні та серпні паралельно із відкриттям функції для спеціалізованих діджейських каналів на платформі.

Наразі відомо, що серед лейблів-партнерів такі компанії, як Universal Music, Warner Music, Sony Music, Def Jam Recordings, Atlantic Records, RCA та різні незалежні лейбли, представлені ліцензійною фірмою Merlin. До складу останньої входять Ninja Tune, Warp Records, Beggars Group, Stones Throw, Secretly Group, Domino та !K7.

Діджеї давно стикаються з проблемою авторських прав, коли грають музику інших виконавців під час стримів. Це призводить до того, що прямі трансляції вимикаються, блокуються або видаляються у більшості додатків, включаючи Twitch. Нова угода, яку Twitch описує як першу у своєму роді, має на меті нарешті розв'язати цю проблему. Діджеї матимуть доступ до каталогу, який оновлюватиметься новими релізами та включатиме «мільйони» треків.

Музиканти будуть отримувати роялті від використання їхніх композицій в живих діджейських сетах. Twitch виплачуватиме «частину доходів, отриманих від діджейських каналів», йдеться у заяві Кленсі. Менше з тим, Twitch поки що не розкрив точну цифру або ставку виплат.

Щоб допомогти діджеям пристосуватися до такої зміни в доходах, Twitch пропонує річну субсидію, яка покриє роялті, що будуть виплачуватись на користь музикантів. Ця субсидія поступово зменшуватиметься протягом 12 місяців. Проте діджейські канали, які не монетизуються, будуть звільнені від виплат роялті.

«Ця програма стосується лише тих, хто веде прямі ефіри як діджеї, і не поширюється на інші види використання музики»,— додав Кленсі: «Діджеї будуть повинні приєднатися до нової угоди, яка буде застосовуватися до всіх трансляцій на їхньому каналі. Для тих, хто транслює діджейський контент лише за сумісництвом, ми рекомендуємо створити другий окремий канал, присвячений прямим DJ-трансляціям».

З детальною інформацією можна ознайомитись на веб-сторінці Twitch DJ Program.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…