Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Crosstown Rebels святкує 20-річчя випуском книги на вагу золота

В центрі уваги — бос лейблу Даміан Лазарус.

  • Редакція
  • 24 August 2023
Crosstown Rebels святкує 20-річчя випуском книги на вагу золота

Запорука успішного лейблу — геніальний маркетолог на чолі. Даміан Лазарус — саме з таких. Він не соромиться називати себе чарівником та візіонером, бо добре знає: як себе представиш, так тебе і сприйматимуть інші. Головне — бути впевненим у собі та вірити у власні силі. 20 років тому він починав свій шлях з нелегальних драм-н-бейс вечірок, а сьогодні очолює одну з найпотужніших імперій танцювальної сцени — Crosstown Rebels.

На піку популярності в 2010-2013 роках цей лейбл був більше схожим на продюсерський центр. Бо Даміан не просто пушив окремі релізи, він запускав зірок. Прийнято вважати, що саме Crosstown Rebels відкрили світові Джеймі Джонса, Сета Трокслера та Maceo Plex. З цим можна сперечатись, але Лазарус дійсно дав імпульс кар’єрі цих артистів. Тим часом, сам Лазарус свідомо лишився в тіні: загадковий персонаж, схожий чи то на героя «Механічного Апельсину», чи на Принца Персії.

Задовго до повальної моди на органік, афро та орієнтальний хаус, він чи не першим нащупав запит заможної публіки на комерційне діпове звучання з етно-мелодизмом екзотичних країн. Навколо цього тренду Лазарус створив поп-езотерік фестиваль Day Zero в мексиканському місті Тулум, де досі лишились руїни старого міста цивілізації майя. В цьому весь він — Віллі Вонка багатіїв, що обирають танці з підвищеним рівнем комфорту та нічні події з родзинкою.

Добре знаючи свою публіку, Лазарус вирішив з розмахом відсвяткувати ювілей Crosstown Rebels. Звісно, буде світовий тур, шоукейс та компіляція — те, що роблять всі лейбли. Але найцікавіше в цьому переліку заходів — це реліз книги під назвою «20 Years of Madness, Magic and Music». В якості літературного раба Даміан залучив суперзірку музичної журналістики Джо Маггса, що в різні часи писав для Mixmag, FACT, The Wire, копірайтів для Boiler Room і Bandcamp, співпрацював з Ninja Tune, видав власну книжку про даб та ямайські саунд-системи.

Джо старанно відтворив історію лейблу, прикрасивши її купою фото з особистих архівів Лазаруса та записав з ним велике інтерв’ю для книги. Але більше тут вражає не зміст книги, а тонкощі видавництва. Спершу Даміан вмовив написати вступне слово кавалера Британського Ордену Піта Тонга. Потім він домовився про те, щоб книгу надрукували на першому в світі принтері з нульовим викидом вуглекислого газу, а рельєфну тверду обкладинку зробили з FSC-сертифікованого паперу, що означає відповідальне використання волокна деревини. Нарешті, для друку сторінок Лазарус обрав преміальний папір від компанії з 135-річною історією G.F. Smith. Ще в середині ХХ сторіччя вони робили паперові запрошення для інавгурації королеви Єлизавети.

«20 Years of Madness, Magic and Music» вийде обмеженим тиражом всього в 400 примірників і поки навіть страшно уявити, скільки вона може коштувати? Втім, аудиторія Лазаруса точно зможе дозволити собі такий сувенір. Що й казати, геній маркетингу!

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…