Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Boys Noize переробив «шізгару»

Головний «бед бой» електро та рейв сцени неочікувано долучився до флешмобу реворків старих хітів.

  • Редакція
  • 24 August 2023
Boys Noize переробив «шізгару»

Німецький (іракського походження) саунд-продюсер Boys Noize любить провокувати та розважати публіку. За 15 років бурхливої кар’єри він не тільки не втратив хист, а став навіть ще більш зухвалим та творчо розкутим. Свого часу Александр Рідха (ім’я Boys Noize) з першої ж спроби увірвався до топ-ліги, коли в 2007 році видав на власному однойменному лейблі начинений бенгерами альбом «Oi Oi Oi». Його жорсткий саунд на стику електро та техно був тоді дуже модним, наряду з успіхом таких артистів як SebastiAn, Digitalism, The Bloody Beetroots.

Наступні 10 років Boys Noize вдосконалював вже впізнаване звучання аж до виходу альбому «Mayday» (2016), де він наважився на еклектичні пошуки — від хардкору до вітч-хаусу. Ще більше Boys Noize розсунув рамки власного музичного всесвіту два роки тому, з виходом альбому-довгобуду «+/-». Не зраджуючи любові до важкого електро, Рідха примудрився поєднати його з поп-музикою, хіп-хопом та інді-рнб. Цього разу він запросив до участі в альбомі купу зірок: Kelsey Lu, ABRA, TOMM¥ €A$H, Джейка Шірза (Scissor Sisters) та навіть ексцентричного піаніста Чіллі Гонзалеса.

Вкупі із кліпами «на грані», де міксуються хоум-відео, еротика, горрор та психоделічна графіка, реліз «+/-» справив вражаючий ефект на музичні блоги та рейв-тусовку. Boys Noize сягнув принципово нового статусу та перемістився з лайнапів Berghain до головних сцен фестивалів масштабу Coachella чи Glastonbury.

Тим цікавіше, що він погодився на неочікувану пропозицію від лейблу London Records: вдихнути нове життя в ретро-хіт «Venus». Можна не сумніватись - доля іронії в цьому також присутня. Boys Noize зробив реворк не на оригінал від гурту Shocking Blue, а на більше пізню диско-версію Bananarama.

Врешті, пісня перетворилась на швидке електро з елементами Hi-NRG та поповнила список реворків старих хітів, яких цього літа вийшло особливо багато. «Мені сподобався виклик змусити цю класику працювати в діджей-сетах, прискорити її та зробити так, щоб вона зазвучала на нових звукових системах. Грати цю пісню дуже весело», — зізнається музикант.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…