Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню
НОВИНИ

Фронтвумен Portishead Бет Гіббонс закінчила роботу над дебютним альбомом

Подія року для шанувальників тріп-хопу

  • Текст: редакція | Фото: Неті Хабель
  • 9 February 2024
Фронтвумен Portishead Бет Гіббонс закінчила роботу над дебютним альбомом

Цей рік багатий на камбеки артистів, повернення яких вже майже ніхто не чекав. Одразу після гучної новини про відновлення діяльності гурту Faithless та анонсу ювілейного туру Air, нагадала про себе і Бет Гіббонс, чий чуттєвий, трагічний вокал став однієї з ознак британської музики в 90-х.

Самі Portishead видали лише три (але ж які!) студійні альбоми. Останній з них виходив в далекому 2008 році. Поміж цими релізами Бет Гіббонс випускала чудовий спільний альбом в співпраці із Rustin Man. Під цим псевдонімом криється басист гурту Talk Talk Пол Вебб.

Та як виявилось, майже весь цей час Бет Гіббонс ретельно готувалась до повернення. Свій дебютний сольний альбом вона писала понад 10 років. Тож на цю щойно анонсовану платівку покладенні дуже великі сподівання.

Альбом матиме назву «Lives Outgrown» та вийде 17 травня на Domino. Над сольним матеріалом Бет працювала із ще одним учасником Talk Talk — барабанщиком Лі Харрісом. Вочевидь, реліз матиме відчутний вплив самобутнього саунду Talk Talk, які в 80-х починали із синт-попу, але згодом вигадали власний жанр слоукор, що став передтечею появи пост-року.

Ще один залучений експерт — всюдисущий Джеймс Форд із Simian Mobile Disco. Здається, він став улюбленим саунд-продюсером британської адалт-сцени. Саме Форд продюсував останні альбоми Depeche Mode, Pet Shop Boys та Gorillaz.

Слухаємо перший сингл Floating On A Moment — патентований сум Гіббонс, яка цього разу співатиме про втрату і смерть старих друзів, досвід материнства та власну тривогу.

Завантажити наступну статтю
Завантаження…
Завантаження…