Пошук Меню
Головна Останні Новини Меню

12-й альбом Four Tet матиме назву «Three»

Може тому що Three — це 12 поділене на Four?

  • Текст: редакція
  • 19 February 2024
12-й альбом Four Tet матиме назву «Three»

За 20 років творчої кар’єри Кіран Хебден практично ніколи не зникав з радарів слухачів та ЗМІ. Кожного року — якщо не новий альбом, то компіляція (DJ-Kicks, Late Night Tales, Fabric) або колаборація (Burial, Деймон Елбарн, Том Йорк). Та після 2020 року Four Tet вирішив взяти тривалу творчу паузу. Так, минулого року в нього був спільний тур зі Skrillex & Fred Again.., але власної нової музики Кіран не випускав вже доволі давно.

Одна з причин нетипової для Four Tet перерви між релізами — тривала судова справа з лейблом Domino, якому належать права на чотири ранніх альбоми артиста, виданні в проміжку з 2001 по 2010 рік. В епоху до стрімінгів лейбл платив артистові 18% з продажів, бо покривав витрати на друк CD та вінілу. Але з появою цих альбомів в стрімінгах Domino не змінили ставку, тоді як артист вважав за потрібне мати revenue share хоча б в пропорції 50/50. За підрахунками продюсера йшлося про суму біля £ 60 000 — вагома сума навіть для зірки такого рівня.

Врешті Domino та Four Tet владнали суперечку, музикант отримав бажану суму та зміг зосередитись на новій музиці. За умовами компромісної угоди ранні альбоми назавжди лишились в каталозі Domino, але тепер Кіран видає релізи тільки на власному лейблі Text Records. Там, до речі, вже зібралась непогана компанія: Daphni (сайд-проект Caribou), Anthony Naples, Fred Again.. (на Text вийшов його спільний ембіент-альбом з Брайаном Іно).

Зараз Four Tet може дозволити собі будь-які витівки. Наприклад, анонсувати майбутній альбом тільки в магазині Bleep. Або сполошити ЗМІ менш ніж за місяць до релізу (зазвичай такі релізи анонсують чи не за рік).

«Three» вийде вже 15 березня і включатиме два треки, які ми вже чули раніше. Це ейфорійна психоделіка Three Drums та мелодійне даунтемпо Loved, що нагадує про записи Хебдена з нульових.

Новий — вже третій альбомний сингл Daydream Repeat вийшов днями разом із анонсом альбому. Чарівний ембіент-хаус для всіх, хто любить найбільш комерційно успішний альбом Four Tet «Sixteen Oceans».

Такий жанровий діапазон підказує нам, що майбутня платівка буде доволі еклектичною — ніби мозаїка з творчих доробків довгої та розмаїтої кар’єри музиканта. Власне, на це натякає і обкладинка «Three».

Завантаження…
Завантаження…